Cromatica culorilor in machiaj si "Tenul rece" vs. "Tenul cald"

            Asa cum am promis, pentru ca am intrat in vacanta, voi posta mai des cate un subiect, fie el machiaj fie parte teoretica, sfaturi, etc. Ieri spuneam ca voi  face o postare in care voi explica cum recunoastem un ten rece si unul cald. Acest aspect depinde de culoarea ochilor si de culoarea tenului.
           Cum ne dam seama ce tip de ten avem? Simplu, in functie de culoarea ochilor, vei folosi culori complementare culorii ochilor tai pentru a-i scoate in evidenta.
Asadar vom avea urmatoarea paleta:
 
Cea mai buna metoda de a evidentia o anumita culoare este CONTRASTUL.

De exemplu:-ochii verzi vor fi pusi in valoare de  mov, roz, lila.
                  -ochii albastrii vor fi pusi in evidenta de maro, oranj, auriu;
                  -ochii caprui vor fi pusi in evidenta de verde, roz, auriu, etc
si lista poate continua.
Exista 2 reguli esentiale pe care trebuie sa le avem in vedere:

     Regula 1 – Puse una peste alta culorile opuse se pot estompa.

     Regula  2 - Puse una langa alta, culorile opuse devin mai intense.


In concluzie: -pentru pete rosii folosim concealer verde; 
                   -pentru a masca cearcane, semne din nastere sau vinisoare albastre foloseste galben
                   -pentru a estompa cearcane, alunite sau semne si vinisoare mov.

Acum care este tenul cald si tenul rece?


TENUL CALD

Daca atunci cand te machiez sau te imbraci  ai observat ca iti sta mai bine cu urmatoarele culori:

  atunci ai Tenul Cald. De asemenea daca ai venele verzui, insemna ca tenul tau contine pigment galbui si se incadreaza in categoria tenului  “cald”. Acest gen de pigment este specific persoanelor cu tenul mediu spre inchis la culoare si se armonizeaza cu nuantele aflate in jumatatea stanga a rotii culorilor. Trebuie sa iti alegi un fond de ten cu tenta bej (asa cum spuneam in postarea precedenta).

TENUL RECE

 Daca atunci cand te machiez sau te imbraci  ai observat ca iti sta mai bine cu urmatoarele culori:

atunci ai Tenul Rece. Acest gen de pigment este specific persoanelor cu tenul deschis la culoare si se armonizeaza cu nuantele aflate in jumatatea dreapta a rotii culorilor. Trebuie sa iti alegi un fond de ten cu tenta roz.



Comentarii

  1. Pare foarte complicat ce zici tu aici... de chestia cu culorile si contrastul am mai auzit, dar la faza cu tenul cald si tenul rece m-ai pierdut:). Nu reusesc sa-mi dau seama daca al meu e cald sau rece:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Totusi eu zic ca mai buna decat teoria e practica: cred ca aproape fiecare fata care se machiaza stie cu ce nuante-i sta cel mai bine. Poti sa vezi care din culorile din cele doua imagini te prind cel mai bine si asa-ti dai seama. Si ca o parere personala, eu nu tin cont intotdeauna de partea teoretica: merg la magazin, incerc produsul si daca consider ca ma prinde, fie el ruj, fard etc, il iau daca nu, nu. Felul in care trebuie sa te machiezi depinde de foarte multe caracteristici ale fetei si atunci cea mai buna varianta dupa ce ai o idee despre ce ar trebui sa porti, e testatul produselor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun articol, intradevar asa este, interesant ar fi de aflat si culorile de par care se armoniaza cu ambele tipuri de ten.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, ei uite imi dai idei :). Ma voi documenta mai mult despre capitolul parului si poate pe viitor urmeaza si o postare mai complexa despre asta :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare