Alege corect fondului de ten!

 
   Am ales sa scriu o postare despre cum ne alegem fondul de ten pentru ca desi suntem intro era in care ne interesam tot mai mult de tot ce tine de machiaj si frumusete, multe fete nu stiu sa isi aleaga nuanta perfecta, sau nu stiu sa il aplice corect. Asadar, gasirea nuantei poate deveni o alegere dificila.

De ce trebuie sa tinem cont?

Inainte de a alege nuanta fondului de ten trebuie sa avem in vedere tipul de ten:
     -daca ai tenul gras alege un fond de ten pe care scrie “oil-free” ,“oil control”, fond de ten solid sau spuma ;
     -daca ai tenul uscat opteaza pentru un produs hidratant (“hydrating” sau “moisture-rich”).
     -daca ai tenul rece, opteaza pentru fondurile de ten cu nuanta de roz;
     -daca ai tenul cald, opteaza pentru fondurile de ten cu nuanta de bej;

*va urma o rubrica in care voi explica detaliat ce inseamna ten rece si ten cald.

Cum testam fondul de ten?

   Niciodata nu testa fondul de ten cand esti deja data cu ceva pe fata. Fondul de ten se testeaza pe fata curata sau pe gat si niciodata pe incheietura mainii deoarece mana nu are aceasi nuanta cu fata si s-ar putea sa iti alegi un fond de ten nepotrivit,
  Alege nuanta cea mai apropiata nuantei tale de ten si asigurate ca il incerci intr-un loc cu lumina buna ca sa nu ai surprize cand il folosesti la lumina zilei.
   Este indicat sa optezi pentru un fond de ten cu protectie UVA sau UVB (chiar daca este iarna, razele ultraviolete iti pot afecta pielea).
   Daca ziua poti folosi un fond de ten mat, seara incearca un fond de ten usor sidefat.
   De asemenea, este mai sanatos pentru tenul tau sa nu te dai cu fond de ten zilnic (in weekenduri sau cand esti acasa poti face pauza si sa lasi pori sa respire) . Lasa-ti pielea sa respire si nu incerca sa acoperi imperfectiunile cu fond de ten. Este mai indicat sa apelezi la ajutorul unui dermatolog altfel iti vei agrava problema.

Cum aplicam fondul de ten? 

  Fondul de ten se poate aplica cu buretele cu pensula si chiar cu degetele. In cazul ultimei variante se va face cu mana curata si este mai indicata datorita faptului ca surplusul de fond de ten va ramane pe degete. De asemena dupa alicare, indiferent prin care mijloc iti poti sterge fata usor cu un disc demachiant curat pentru a indeparta excesul.

  Intotdeauna fondul de ten se va aplica uniform pe toata  fata si pe gat si trebuie intins bine. Nu vrem sa para ca o masca pe fata. Tin sa precizez inca un aspect des intalnit, nu folositi fondul de ten pe post de crema bronzanta, acesta are rolul de a imbunatatii aspectul tenului si nu de a-l face sa para mai bronzat.



Comentarii

Postări populare