Corectarea fetei cu ajutorul blush-ului

Cred ca toate am folosit in viata noastra un blush si cand spun asta ma refer la voi cititoarele pasionate de machiaj. In ultima vreme, la studio am intalnit multe fete care au o retinere cand vine vorba de blush, fie nu au folosit niciodata, fie nu stiu ce rol are, fie au impresia ca incarca fata si asa mai departe. Ei, asa m-am gandit eu sa public postarea asta cu scopu de a ajuta pe toata lumea sa inteleaga rolul si felul in care aplicam blush-ul .

Fardurile de obraz le gasim sub forma de fard crema, fard pudra si mai nou chiar lichida. Ele sunt destinate sa scoata in evidenta pometii si sa dea un aspect tonic fetei. Cu ajutorul lor, a fondului de ten si a pudrei, se pot corecta diverse tipuri de fata, aducandu-le tot mai aproape de forma ovala (considerata forma ideala).

Blush-ul crema este placut de folosit: se aplica cu o pensula mai subtire, cate 1-2 "pastile" mici pe pometi care apoi se estompeaza cu pulpa degetului mediu. Ele se aplica dupa fondului de ten fluid sau inainte de fondul de ten compact.



Aplicarea blush-urilor lichide este aceeasi ca si in cazul blush-urilor crema (probabil ca ati auzit de acele 3 in 1 care pot fi folosite ca blush, luciu de buze si fard de ochi lichid).

Blush-ul pudra compacta se aplica cu ajutorul unei pensule mai late pe pometi, estompand tot cu ajutorul pensulei. Aplicarea lui se realizeaza la sfarsit  dupa aplicarea pudrei. Are avantajul ca fata se poate retusa cu ajutorul lor si la sfarsitul machiajului.

Corectarea fetei rotunde:

-se aplica fardul sub pleoapa inferioara pe la mijloc , in mijlocul pometilor, sub forma unei benzi verticale de sus in jos, lata de 1 cm si lunga de 2 cm; blush-ul se aplica in strat foarte subtire.
-se estompeaza cu ajutorul degetului mediu fara sa se apropie prea mult de nas.


 
Corectarea fetei patrate:

-se aplica fardul plecand de la punctul cel mai proeminent al pometilor sub forma de triunghi oblic al carui varf se subtiaza spre tampla;
-cu pulpa degetului mediu se estompeaza spre tampla.

Corectarea fetei triunghiulare cu varful in sus:

-se aplica blush-ul de la coltul extern al ochilor in forma de dreptunghi de 1 cm latime pe 2 cm lungime, desenat oblis spr tampla;
-se estompeaza spre tampla care trebuie sa fie acoperita de fard.


  
Corectarea fetei lungi:

-se aplica blush-ul cu pensula chiar la mijlocul pometilor in dreptul pupilei si imediat sub pleoapa inferioara, sub forma unui cerc  cu diam de 2 cm.
-se estompeaza in directia orizontala, pentru a acoperi o cat mai mare parte din obraz. Astfel se va mari largimea fetei, micsorandu-se lungimea.



Corectarea fetei triunghiulare cu varful in jos:

-se aplica fardul in dreptul pupilei pe partea superioara a pometilor sub forma unui romb de 2 cm latime si 3-4 cm lungime; un varf al rombului se termina la tampla si celalalt este pe pometi in dreptul pupilei.
-se estompeaza spre tampla

 Corectarea fetei tip diamant:

- se alege un fard foarte discret, se aplica pe mijlocul pometilor sub sub forma unui cerc cu diametrul de 1 cm, care se estompeaza spre tampla in asa fel incat sa acopere cavitatea care separa marginea pleoapei inferioare de pometi. Trebuie evitat sa se intinda fardul si pe partea inferioara a pometilor, pentru a nu risca sa accentueze si mai mult pometii care sunt deja destul de evidenti.

Bineinteles ca fardul nu va arata la final ca si in imagini, de exemplu: linie dreapta verticala sau un cerc. El se va estompa pe pometi si v-a avea o forma si o culoare discreta, fina.


Dupa cum vedeti problema blushului nu este chiar asa de simpla cum pare, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi sfaturile si sa estompezi bine fardul pe obraji...nu v-a arata deloc estetic sa lasi un romb sau un cerc pe pometi. Repetitia este mama invataturii...asa ca daca prima data nu ti-a iesit, mai incearca si vei vedea ca prin machiaj poti corecta aproape orice.

Nu am gasit imagini pentru toate tipurile de fata dar am incercat sa fie pe cat posibil mai reprezentativ pentru voi.Sper ca m-am facut destul de inteleasa, iar pentru intrebari si sugestii astept comentariile voastre.

 "Nu exista femei urate, exista femei nearanjate!"

Comentarii

  1. blogger-itzo, te prinde! keep moving on :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!

    In primul rand, felicitari multe pentru blog. Am apucat sa citesc pana acum doar cateva postari si mi se par deosebit de utile si atractive, avand in vedere cat de multa lume prefera machiajul pe cont propriu din diferite motive. Unii privesc partea financiara, altii considera ca nicio cosmeticiana nu le va intelege doleantele pe deplin, astfel incat le va machia ba prea discret, ba excesiv.

    In al doilea rand, multumesc ca mi-ai vizitat blogul. Sunt la inceput de tot si chiar este o onoare.

    Multa bafta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de incurajare...:) nici eu nu ma simt inca prea avansata in "bloggerit", dar ma straduiesc sa postez in masura in care am timp si idei noi ca sa nu postez aceleasi chestii care se gasesc pe toate blogurile de genul asta. Pot sa te felicit si eu pentru blog, chiar imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, trebuie sa recunosc ca sunt una din persoanele de care ziceai ca nu au folosit niciodata blush. Acesta intra in planurile mele de achizitii recente asa ca postarea asta e numai buna. Totusi as vrea sa te intreb ce culoare ar trebui sa aleg la blush ca am vazut ca sunt mai multe culori. De ce trebuie sa tin cont cand imi aleg blush-ul? Poti sa-mi recomanzi vreun blush pentru inceput?

    RăspundețiȘtergere
  5. Culoarea blush-ului o poti alege in functie de subtonul tenului galben sau roz. Cel mai usor poti face experimentul sa pui o coala de hartie langa fata ta, daca tenul tau arata ceva mai pamantiu atunci culorile potrivite sunt:coral, bronz, maro, rosu cald sau roz intens. Daca tenul tau pare mai rozuliu si e genul care se bronzeaza greu si se inroseste atunci trebuie sa alegi una din nuantele: roz pastel, rosu purpuriu, mov, teracota, piersica sau roz intens. Daca ti se pare complicat poti pur si simplu sa mergi la magazin sa incerci mai multe nuante sa vezi care te prinde mai bine si pe acela sa-l cumperi :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare